Monday, February 21, 2011

.day 2 continued.

lepas dah mandi, lunch dan tangkap gambar, kami pun bergerak balik ke hotel. rehat-rehat, tidur-tidur dan petang keluar minum petang di pekan alor gajah. sama juga ke medan selera pasar menggong (4.6km dari resort) yang kami pergi malam pertama tu. bukan malam pertama lepas nikah.




.pelanggan beratur, ais kacang, laksa, otak-otak.

the verdict:
1. pelanggan  - i'm not a cannibal.
2. ais kacang - ais krim cair, tak ade kacang merah dan kacang tanah. failed!
3. laksa         - 4/5 bintang!
4. otak-otak  - sama hebat dengan johor punye!


.kuih udang yang popular kat sini. panjang barisan pelanggan yang nak tapau.


the verdict:
kuih udang - sos sedap. tak nampak udang pun. but my hubby still loves it. sos tu pun ade di jual juga. macam rojak kat penang la konsepnya, i think.


rupanye kalau makan di situ tak perlu beratur untuk order kuih udang. yang beratur hanya pelanggan yang nak bungkus. belum kira yang tengah duduk makan di situ. punya lah ramai orang alor gajah makan kuih ni. termasuk pelancong yang google and this stall came up at the top of the search list macam kami kut.

dah kenyang perut suka hati, bergerak ke resort semula untuk ke cowboy town! di sini ade carnival dan red indian show, karaoke, massage, pub, bowling centre, stage/function hall, shopping village, 4D cinema dan children theme park. kalau nak makan ade huang di restaurant, ranch steak house dan kopitiam.


.bowling centre + pool.

sebab kami sampai awal around 6.30pm, carnival dan red indian show belum bermula lagi. the shows started at 8.30pm. jadi kami berjalan-jalan dan masuk bowling centre. sila jangan main bowling di sini. sistem komputer untuk pemarkahan sangat teruk. sistem jatuh pinballs sangat menyakitkan hati. bukan ralat yang biasa sekali dua. dari mula main sampai habis ralatnye! tapi kalau tak hebat pun boleh jadi hebat sebab bila bola masuk ditch, boleh dapat markah 7 jatuhan! tipu je tu wajah ceria tu. main pool tak pe.


.nampak gajah?.

dah mula masam muka sebab bowling @^*%!#%!*!&@#%# dan badan lenguh sebab berenang tak ingat dunia pagi tadi, kami gumbira jumpa kerusi urut gintell di suatu sudut shopping village! mula- mula masuk RM1 untuk 3 minit. sedapnya urut. masuk lagi RM1. kali ketiga, masuk terus RM3 untuk 15 minit! waktu ni la tetiba ramai orang masuk dan berkumpul depan kami. jadi tontonan umum plak. haih. tadi kerusi kosong kome tak naik. nak tengok demo baru teringin yek?

the carnival and the red indian show were awesome. there were animal parade, float parade, 1 malaysia dance, lion dance, elephant feeding, fire-eating red indians etc. it ended with amazing fireworks! i guess they spent all their earnings here and didn't have enough to improve the @$^#&*%! condition of the bowling centre.

that's all folks! i'm done with the a'famosa resort adventure and the next day we were off to jasin to visit my sister-in-law and family. peh tu merewang ke tangkak dan muor!
.
thank you for reading!

1 comment:

Yati said...

best best..gambo canti cantik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...