Saturday, February 19, 2011

.a'famosa resort, day 2.

the second day was the day where i walked into the cafe for our breakfast, wearing my muslimah swimsuit. i wore it with a shawl mind you. haha as if that could make my outfit invisible. an uncle and his wife looked at me in a weird way and smiled. senang kan terus pakai, sampai nanti terus terjun dalam pool ;p bukannya bikini dan pakai dengan pario pun.

here is the rate that i babbled about on the previous entry. sebab kami ni jalan-jalan percutian bajet maka cuma pilih yang ke enam, pakej dunia air dan karnival ho yeah! safari dah pernah masuk masa hari keluarga office abah dulu. opah pun ade ikut hehe seronok jalan sana sini duk kalut ramai-ramai ikut masa tak nak terlepas pertunjukkan. kalau kome mampu, silalah lawat ketiga-tiga! masa terluang dengan sihat dan ceria. kecuali kalau masuk karnival dan pergi pub sebab ade pub jugak selain dari aktiviti-aktiviti sihat. jadi baiklah jangan. pergi pub, i mean.


.maaf, abih belemuih.

nanti bila masuk water world siap ade locker untuk simpan barang dan baju ganti. RM2.00 untuk sekali guna. jadi perlulah rancang pengeluaran dan penyimpanan barang-barang kome dengan bijak. duk nasihat sebab kami pun tersilap haha. kalau bermalam di resort, tak perlu bawak baju ganti pun takpe. kami duk mandi, lunch, jalan-jalan tangkap gambar dan by the time nak balik hotel, swim wear dah kering. nak tukar baju pun ramai sangat orang.

.atas kanan, itu la rupa teman ke cafe. bawah kiri, lepas mandi dan lunch.

gambar-gambar atas ni semua dalam water world. there are many activities to choose from; wave pool, sand beach, lazy river, family raft slide, body slide, inner tube slide and high speed slide. for kids; kid adventure pool. macam la tu la deme tulis. bukan untuk kambing.


the first one on the left is my hubby at the wave pool. next to it is the walkway to the food court and tube rental. as you can see there are many picnic tables available. on the lower frame is me with the lazy river as the background and the last one is the body slide! there are three slides here and i recommend the covered one because it's much faster! wheeeee! we were on all the rides except family raft slide and high speed slide (this one is closed, temporarily i guess)

.lunch time!.

hubby is always great at planning ahead. he planned the swim-eat-photo sequence. he was also the one who had to drag me out of the wave pool (excited dah pandai berenang) so that we could get lunch earlier and avoid the hassle at the food court. or maybe he was just starving :) at the ticket counter outside, you'll get food vouchers when you pay for the tickets along with your wrist bands. there are three menus to choose from; nasi ayam, nasi goreng ayam and nasi kari ayam. the beverages are varied too. no hot drinks though.


.ini lepas lunch. jalan-jalan tangkap gambar.
keringkan swim wear.
where am i?.

bermandi-manda dari pagi sampai tengah hari. did i tell you we were the first ones buying tickets at the counter? belum ye. kami la orang pertama yang beli tiket untuk pagi tu. semangat! ^__^ 

okay, on the next entry i'll share our experience at the cowboy town + carnival.
.
.
.
thank you for reading!

7 comments:

tarmizisim said...

iskk....mmg x proper la pakai swimwear p cafe bfast he he he (ni mak...tak tau mcm mana nak komen sendiri punya account ha ha)

syitah said...

hehe guna gmail mak la..

ala xpe nmpak mcm blouse je,
org yg tgk betul2 baru nmpak zip kat blkng ;p

Yati said...

cubaan cubaan 'peace' :))))

Yati said...

ha laa. Mana proper pakai baju mandi p cafe bfast isskkkk adik nih....

tarmizisim said...

swimwear tu kalo ketat mcm org sledge race kat winter Olympic jer..he he..
next time selain dari plan ahead utk venue & date of the vacation.. plan bajet nye dulu... kalo tak tersekat2 sangat baru seronot lebih.. tapi bagus ejal ikut mcm cara abah & mak.. be the earliest to avoid the crowd and get the best spot.. bravo

tarmizisim said...

inner tube tu kalo saiz abh yg come2 ni muat tak...? ha ha ha

syitah said...

mak: xpe glamer sket haha
abah: muat rasanye! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...